Przed świątynią Guandi pobożny dobry mężczyzna wierzył w usta kobiety i narzekał na serce Tiangong.Na końcu starożytnej marionetki makaron gorącego powietrza parującego w gardle wlewał się, nadając duszę w inny sposób.Użyj liści ogona lub torby naleśnikowej, aby zwinąć góry i morze.

To duchowe miasto „Love To Win”.„„ „” „”Zabiorę cię do zjedzenia》 Na szóstym przystanku obrócimy łuk i popłyniemy do byłego „największego portu Wschodu” na kubkach smakowych.

Miasto rodzinne i ryżu, bogate miejsca, te wrodzone warunki, które najprawdopodobniej wywołają intymne relacje między ludźmi a jedzeniem, nigdy nie są korzyść Quanzhou.Bashan, jeden punkt na polu, zmuszając Quanzhou ludzi siedzących w górach do zdobycia materiałów i urodzonych na morze na miejscu.Integracja Shanhai, zbiór, skomplikowane i proste przedstawione cechy dietetyczneIstota

„Walka miłosna wygra”, jakby była osobą Quanzhou na zewnątrz.Zatrzymanie i wytrwałość tradycyjnego smaku wydaje się kluczem, który może wrócić do przeszłości w dowolnym miejscu, w dowolnym miejscu, tak że smak tego dziecka i smak rodzinnego miasta wytrącały się, stając się naszą definicją smaku Quanzhou:Starożytny smakIstota

Dla samotnych klientów, Quanzhou zawsze ma wolniejszy czas niż inne miejsca.Granica między przekąskami a posiłkami jest zamazana,Właściwa waga jest bardzo przyjazna dla jednej osoby, nie wspominając już o smaku i smaku jedzenia, minimalizowały próg wieku i ust. 

Słysząc ostatnią piosenkę, straciłem trochę pośpiechu, a z listą super -gatunkową i picia przygotowaną przez ludzi Quanzhou w porcie w Zhenggang, weźmy 0,5 razy prędkość czasu Quanzhou.Zakres polowania na tę podróż dotyczy nie tylko starożytnego miasta, ale także obejmuje Shishi i Jinjiang Anhai, których nie można przegapić i 40 minut od obszaru miejskiego.

Stadion i boczne dania dwa -in -ene

Stapne jedzenie i śpiew Quanzhou, zarówno owsianka, jak i makaron ryżowy mają charakterystykę:Podstawowe potrawy i dodatkowe potrawy są wspólnie opanowane przez piec, lub gotowy produkt jest przyjmowanyCzasami bohater jest nawet porywany przez boczne potrawy.

Pasta z makaronemJest to uchwyt, który nie może nosić uchwytu.Istnieją zupa z kości wieprzowej i zupa z kości rybnej.Zgodnie z preferencjami sklepu dodają również krewetki, kraby, ryby i inne zupy.Unikalną metodą Quanzhou jest przekręcenie makaronu za pomocą podstawy zupyNastępnie użyj miazgi w proszku ze słodkich ziemniaków, aby zagęścić, a nie zgniłe, czyste, ale nie mętne.
Głowa wybrana na siebie można z grubsza podzielić na cztery kategorie cztery kategorie cztery kategorie: małe, smażone i wnętrznościowe.Jest to również bardzo powszechna forma przekąsek Quanzhou.

Shuimen GuizaiJest to jeden ze starych sklepów, które są one odrzucane.Ocet i jelito grube oraz patyk zanurzony w zupie, to stałe połączenie wielu miejscowych mieszkańców.

HrabstwoTekst, pasta z makaronemZ makaronem Luo Ji, tej samej szkoły kości rybnej, Luo Jiguang może zgadywać jeden lub dwa z sensem zapachu.

Prawie wszystkie sklepy z pastą z makaronPraca pisemnaZupa krwi wydaje się lekka, ale jest pikantna i apetyczna.

Przyprawa porannego rynku jest lżejsza, zwykle jest garść zielonej cebuli, odrobinę białej pieprzu i kilka kropli wysokiego wina nasączone w Angelice i Astragalus.W okresie kolacji istnieje wiele żółwi konopnych (alkoholików), które w nocy sięgają nocy i głodni, a płynne stoiska, które pojawiają się w momencie reakcji, są bardziej preferowane.

Zhongshan Road i Taki Lane JunctionGoście często przychodzą na pastę makaronuBaza zupa jest słona, gigant drogi BaiyuanPastna z makaronemMielony czosnek nie jest tolerowany,Pasta makaronowa Wu ShuzhenSraktowany smak halogenu jest nieco za dużo.

Często pojawia się na bankietachMakaronRównież mieszane.Gdy tylko wszedłem do alei kwiatowejQuanfu Bourry MuseumMenu, które odnosi się do oka, jest olśniewające i kompaktowe, a połączenie mięsa, owoców morza, narządów wewnętrznych i pigułek jest łączone z 72 zmianami.

Makaron musi byćPowierzchnia alkalicznaA końcowy akcent przypraw jestmasło orzechoweNa podstawie tego Quanfu dodał kilkanaście smaków, takich jak sos z piaskową herbatą.Marynada nie jest marynowana, ale stan makaronu w porównaniu z praktykami Putian i Zhangzhou, Quanzhou wytwarza „błotnistą wodę”.

Istotą duszonego makaronu jest miska miski.40 -letni błogosławieństwo rzemieślnicze, inne produkty w sklepie są również powyżej standardu, zwłaszcza smażone ostrygi, co jest niesamowite.

Po przemówieniu porozmawiajmy o posiłkach.UniesionySłony ryż, Torebka bledus ryżPieczone mięsoWszyscy są przedstawicielami smaku gór i morz.

W południowym Fujian nie ma słonego ryżu.Olejek cebulowy, suszone grzyby shiitake, wieprzowe brzuch, suszone owoce morza z krewetkami i inne suszone owoce morza, buduj podstawowy smak słonego ryżu.Powyżej możesz zmienić główne składniki: marchew, białą rzodkiewkę, taro, wiszące warzywa (musztarda), koreańska kapusta (kapusta), laver i tak dalej.

Status Xianfan w Quanzhou jest prawie płaski z białym ryżem,Dostępne są stragany na lunch, restauracje wołowe i restauracje z owocami morza.Spośród tak wielu opcji lubimy najbardziejRestauracja z owocami morza Shishi Green IslandzRzodka ryżIstota

Sand Land stworzył cechy wysokiej wody w lokalnym białym rzodkiewce i mniej błonnika.

pysznePieczone mięsoMożemy to również znaleźć w Shishi Smak może skręcić miasto.

„Burning” jest tutaj przymiotnikiem, co oznacza „gorąco”.Bao Shan, Baohai, duszona wieprzowina, smażony ryż i wywar z kości są uprawą pieczonego mięsa w południowym Fujian.Shishi City God Old StreetKonie łączą mięsoSkładniki są proste, a smak przyprawionego zapachu charakteryzuje się cechami.

Nadchodzi noc, specjalizujący się na nocnym rynkuJean Ji Dalun Street Meat DumplingsPakowanie pierogów są powolne w dużej zupie kostnej.Południowy dialekt Fujian jest również znany jako „pierogi mięsa wieprzowego”Pachnące zapach zupy kostnej wchodzi glidoły ryż i przecina zapach liści ryżu.

FinałCiasto RushJest to kolekcja głównych składników drugiego czasu.Jego sami bracia to także Tajwan’s Cakes, Chaoshan’s Pancakes i Cake Cytry Taizhou.Quanzhou zawsze miał zwyczaj jedzenia wilgoci i warzyw.Azjatyckie ciasto wiosennePoczekaj, aż stary sklep się odkup.

Jeśli chcesz doświadczyć smaku domu, możesz udać się na Old Street ShishiCiasto runowe wang jiIstotaSkładanie jest uproszczone do smażonego zamieszania (marchew, kapusta, fasola holenderska, suszona fasola) i smażone ostrygi, a dodanie smażonych wentylatorów, mchu i cukru orzechowego przynosi złożony poziom słodkiego i słonego.Możesz także dołączyć tradycyjne ciastoSwędzićAromat orzeszków ziemnych, zarodków wełnianych wełny bawełnianej i miękkich ciast z miękkimi ciastami są zdecydowanie nowym doświadczeniem do otwarcia kubków smakowych.

Łaska słodkich ziemniaków

Słodkie ziemniaki są również znane jako słodkie ziemniaki i słodkie ziemniaki w południowym Fujian.W okresie Ming Wanli „Zhu Potato Shu” nagrał: „Wieśniacy mieszkają w siedmiu lub ośmiu ziemniakach”, a słodkie ziemniaki wprowadzone przez kupców Fujian w Fujian można zobaczyć status racji ratujących życie.

Południowi lud Fujian w naturalny sposób zgłosił się również do słodkich ziemniaków.
Pierwszy posiłek, który właśnie się obudził, najlepiej mieć miskę o grubej i słodkiejOwsianka ze słodkich ziemniaków, Używaj świeżych słodkich ziemniaków, używaj suchych słodkich ziemniaków lub słodkich ziemniaków lub używaj zachowanych warzyw lub słonych słonych.

Możesz spalić kadzidło i szanować bogów, a możesz rozwiązać świąteczny festiwalSmażenie jujubeMożna to uznać za połączenie słodkich ziemniaków i konopi, ale smażone daty nie są owinięte nasionami sezamu, ale zmieszane z puree ze słodkich ziemniaków na parze na podstawie kleistej mąki ryżowej.

Old Street ShishiJinhui Fried 煎Produkcja to ta najbardziej smakowa jak Massam.Wnętrze jest puste, skóra jest chrupiąca, a smak jest w połowie słodki i słony hobby ludzi Quanzhou.

Squash PowderStoi na wysokości łańcucha pokarmowego południowego Fujian.Pastna smaczna, grubość dolnej zupy, wyjątkowo delikatne i gładkie pigułki mięsne, nie muszą błogosławić melona proszku.Istota

Proszek ze słodkich ziemniakówOd głodu proszku słodkich ziemniaków miesza się ze suszonymi składnikami ryb skalnych, a gotowana woda miesza się z wrzącą wodą.

Sklepy miejskie są głównie nazwiskami Hui’an i Hui Nu.Hui’an Sweet Melon Powder GroupWysuszony rybie z ryby ryby, pulchne trzy warstwy mięsa, chrupiące kalafior do osiedlenia się i zderzenia pod owijaniem pudru słodkich ziemniaków, odbijaniem różowego kulki, orzeszków ziemnych do smaku, a także elastyczna makaron ryżowy na głowie jeziora Dodaj wiele punktów.

Słodkie ziemniaki jest prestiżowe, to samo to kłączeTaro, biała rzodkiewki i imbirNie mogli siedzieć spokojnie, również zakorzenili się, a w przekąskach Quanzhou było miejsce.

Podobnie jak Fuding Taro, Lipu Taro, ten sam taro z orzechów betelu należy do proszku, a jedwab i słodkie ziemniaki są szczypane w kulkę.TaroIstotaShishi Aya Taro YuanMały, gotowany na parze cukier i cukier orzechowy.Ale pod ostrym materiałem aromat Taro został utracony, więc bardziej polecamy ich domTaro Round, Skórka chrupiąca taro, bardzo przyjemna.

QuanzhouTaroIstnieje również twój własny styl, słynny sklep z latarnią miastaHaisi JinfengTaro jest bardzo warstwowy.

Restauracja Shishi Green IslandOsiem skarbów taroTo jeszcze bardziej interesujące.Centrum jest suszonym napełnianiem mięsa scallion, a łyżka puree Taro jest zgarnięta z zewnątrz do wewnątrz.

Biała rzodkiew, Quanzhou, ludzie nazywali to „głową warzywną”.Pokrój głowę warzywną, marynowaną solą i lukrecją przez 2 do 3 dni.Danie„Powiedział, że posiłki i przekąski można ulżyć od niszy. Nadal można je wykorzystać jako napój na sok, który ma efekt pożaru.

East Lai CaiganJest to słynny rodzimy sklep, a sklep innowacyjnie wprowadził produkt:Klip kwasu kajpaniowego orzeszki ziemne, Kwas kaiganowy jest krojony na dwa, cukier orzechowy i słodki pikantny sos na środku, smak jest delikatny,Można nazwać hardcore kwas Mumina, MingzhiIstota

Ginger nie jest jedną stroną niż Taro i Heads, ale bardziej jak złotaGinger DuckTo już nie będzie.Wśród sklepów w obszarze miejskim dom polegający na liście (młody mężczyzna) woli Tumen StreetStanan Jiang Duck, Suche i pachnące, ale imbirowy smak rzeczywiście zanika.

20 -Year -old ShopZhongji Salt DuckGłówna sól pali się, ogień węglowy kontroluje temperaturę, a smak żelaznego doniczki jest wyciśnięty, a następnie piec jest powoli duszony.Na szczęście są stare panieAshan Ginger DuckSmak imbiru jest bogaty, a kaczka jest chrupiąca, co jest dość zaskakujące.

Mother Duck Zhang Lin Jiang jest również złotym szyldem, położonym w mieście Zhanglin, piec magnetyczny JinjiangHotel YuanhuaIWiosenna restauracjaTo dobrze znany sklep z kaczkami.Oprócz standardowych 3 funtów: kaczka Zhengfan z około 3 funtami, trzy lata starej matki imbirowej i oleju sezamowego.

Ze względu na napięty czas jedliśmy hotel Chunsheng.Oprócz kaczek imbirowych w sklepie zapewnia również halogen i smażone naczynia, takie jak jelita kaczki, ścięgna jelitowe jest grubeFluorowiecSoft, kłychKaczka kaczki kaczki ryżuKiedy należy do tej linii, okazuje się, że zupa solankowa ma pikantność matki Jiang, która jest bardzo uruchomiona.

Motywacja wołowa

Wołowina pochodzi z Quanzhou, podobnie jak benzyna na samochody, a restauracja wołowina o bardzo wysokiej gęstości na ulicach i pasach jest stacją benzynową dla osób uzupełniających siłę.

Istnieje wiele gór w Quanzhou, a status uprawy bydła jest bardzo wysoka.Arabowie, którzy przybyli na wiosenne dynastie, a dynastie Yuan wyruszyli w fala jedzenia wołowiny, a zagraniczni Chińczycy, którzy ciężko pracowali, aby wrócić do kraju, przynieśli curry i inne przyprawy.

Po wejściu do restauracji, o ile masz duży apetyt, możesz je zjeść na całym ciele wołowiny.miskaSłony ryżJedenZupa wołowaLubCustard wołowy, Zróbmy kolejnestekJest to standardowy trzypunktowy zestaw jednej osoby.Chociaż stek Fujian bardzo różni się od wyobraźni, mówi się, że jest to inspiracja z zachodniego stylu Nanyang. pod pojawieniem się kraju.

Tym razem żerowanie w obszarze miejskim było sfrustrowane, od przekąsek po wielkie muzeum wołowiny, błogosławieństwo sosu sezamowego, masło orzechowe i słodki i pikantny sos jest nadal mignięty, a smak wszystkich części wołowiny jest Dopuszczalne, ale podstawa zup nie jest tak dobra jak wcześniej.W stuleciu -Vold Name „Good Caiting”, trzy kawałki zestawów, ciężar się kurczy, a stek jest nawet nieco gorzki.

Wręcz przeciwnie, istnieje kilka restauracji Xingui, aby spróbować czegoś nowego.WieśSklep wołowy MonkPo otwarciu sklepu przez 9 lat nazwa sklepu pochodzi od pseudonimu właściciela.W sklepie jest tylko jedno danie,Niu Sanbao Hot PotIstotaSambo to ścięgno wołowe, brzuch pieniężny i ścięgno wołowe.Zupa wołowa z Angeliką i innymi pachnącymi lekami jest gotowana na 1 dzień.

Ścięgno wołowe jest pełne żucia, ścięgna wołowiny są miękkie i zgniłe, a klej jest bogaty.Słone ryż i marynaty, które są nieograniczone z zupą, nie powinny być dostępne.
MistrzNet Red wołowy makaronPodnosząc przy drodze kolacji, gdy stało się popularne, po utwardzaniu sklepu „Net Red”.Istnieją dwie opcje: makaron alkaliczny i makaron instant.

Jeśli nadal masz obsesję na punkcie wołowiny, równie dobrze możesz zbadać głębiny Jinjiang i Shishi.Złodzieje król z Jinjiang, Lin Dongsheng niu Lion w Shishi i Dahua Fuji z Anhai mają swoich fanów, a w miasteczkach jest wiele sklepów ze skarbami.

Na przykład mamy niespodziankę w Jinjiang Shenzhen i Szanghaju.Matka wołowinyJest również bardzo ekscytująca.

Małe święto owoców morza

W Quanzhou jedzenie morza jest również obowiązkowym kursem.Chociaż dobrzy ludzie z Quanzhou zabawiają ucztę i proszą o skrzydła i kraby z krewetek, uczty w małych owocach morza również są żywe.

ostrygi, Znany również jako ostryga morska, wymowa Minnan jest podobna do „gęsi”, którą można smażić, smażić, mieszać, gotować, suchy i suchy … częstotliwość pojawiła się na stole jadalnym Quanzhou i Nie ma morza.Na przedmieściach QuanzhouWieś PupuHistoria ostryg hodowlanych była prawie sto lat.

Najbardziej klasyczne przekąski toBaita FriedIstotaPubliczny partnerMasowa wołowina mała kropkaReprezentuje stary -starożytny, starożytny smak starego pokolenia: jest więcej proszku ze słodkich ziemniaków i mniej, a smażenie jest wilgotne.Jeden zielony (zielony liść czosnkowy) erbai (głowica warzywna kwaśna) Sanhong (słodki i pikantny sos) sihuang (jajko kaczki),Jest niezbędny.

Quanfu Bourry MuseumChociaż cena smażonej Taipa jest droga, jest absolutnie autentyczna.Podejście wuja Zhuanga nie dodaje jaj.

KamieńFuji Sea Oyster smażonyTo samo należy do frakcji „niebiesko -biało -czerwony i żółty”, ale teraz jest to zrobione i jest lepsze niż pomysłowość.Na starej ulicy jest więcej niż jeden Fuji, ale należą one do tej samej rodziny.Wiele osób zaleca Fuji Amin w starej farmie warzywnej, ale jeśli chodzi o stopień pomysłowości, wolimyDa Lun Street FujiIstotaBoss mieszał na żelaznym talerzu i bezpośrednio użył słodkiego i pikantnego sosu wykonanego z sosu zanurzającego jako przypraw, co było uwodzicielskie.

Kolejna wysoce reprezentatywna przekąska,Grzyb zamrożonyTen sam materiał z morza.Starfish, znane również jako pędy bambusowe błota i gleby.Ludzie, którzy jedzą po raz pierwszy, mogą mówić o zmianie kolorów „owadów”, ale dla ludzi Quanzhou, zwłaszcza Jinjiang Anhai, jest to „pyszne” egzystencję.

Star -Star Worm jest malowany na plaży przez cały rok, a głównym punktem obróbki jest usunięcie osadów.Trzymaj go w cylindrze glebowym przez jeden dzień, a następnie rozłóż wewnętrzne narządy i zanieczyszczenia cylindrycznym kamiennym młotem i umyj wodą i gotuj.Star -Star Worm jest bogaty w kolagen, a kolagen miesza się w wodzie w ogrzewaniu.

Jeśli chcesz zjeść autentyczne pędy bambusa, musisz udać się do Jinjiang Anhai.

Długi -ogień gleby bambusoweJest to gorący sklep w mieście, z ukrytą lokalizacją i czasem.Po raz pierwszy zostaliśmy wyprzedane w sklepie o godzinie 3 i przybyliśmy o godzinie 11.Mimo to po zjedzeniu długiego ognia jest nadal naszym ulubionym.

Jedynym żalem jest sos, czosnek, ocet i sos sojowy to gotowe materiały i musisz je przeznaczyć.Jest to prawdopodobnie sama pewność siebie obsługi sklepu.

Mówiąc jednak,Bambusowe pędy gleby Wuli BambusSosem czosnkowym samodzielnie jest nadal bonusem.Oprócz zamrożonych pędów w kształcie miski, sklep jest również sprzedawany w sklepieSferyczny bambus glebyIstotaMałe rozgwiazdy nie obierają się i gotują bezpośrednio.

Gotowanie z owocami morza Quanzhou szanuje naturalny smak, głównie na parze, woda w sosie sojowym, gotowana na parze, smażona, smażona itp. Wybraliśmy kilka małych restauracji z owocami morza w mieście.

Do Donglu RoadChunhong Food Shangfang,Może chcieć zamówić talerz z Minnan i zimnych potrawBiały chwali sięPrzystawka.Octopus jest niewielki z małym rodzajem ciała.Niektóre sklepy dodadzą solą, posadzą skorupy orzechowe w celu zwiększenia tarcia, a podejście Chunhonga jest dodawanie posiłku oleju i oleju.

QueomaRestauracja debiutantkaPrzez prawie 30 lat po otwarciu sklepu potencjał szefa do gotowania przyniósł rodzaj aury mistrza.Podobnie jak wiele podobnych małych muzeów, debiutant nie konfiguruje menu, wszystko spogląda na potrawy lub po prostu zamawiaj je po prostu usiąść, a naczynia zostaną poruszone.

Skóra rekinaW południowym Fujian jest zwykle wykonany z duszonego oparzenia lub dupany ścięgna kopyta. jest rzadkie.

Kijanka(Barracuda) i kalafior,Piaskowy ślimakZ gorzką tykwą jedna zupa to słodka droga.Słodycz ludzi Quanzhou jest w większości zmieszany ze świeżym znaczeniem.

Szef kuchni wyjątkowyJajko pomidoroweNależy nazywać jaja z bakłażanem.Niestety, nie jadłem skaczącej ryby.

Fengze Fengshan Street ukryta w Aliaotou AlleyRestauracja QiaoyouTo nowe odkrycie.

Większość składników w sklepie pochodzi z portu połowowego PUFU, który jest inny każdego dnia.KijankaJest to testowy złoty kamień restauracji z owocami morza i jest gotowany z sosem sojowym.Inne metody obejmują pluskanie oleju (olej), dodanie tempeh i głowicy mostowejSumW ogóle nie ma umiejętności, ale jest to najważniejszy krok do pochodzenia gotowania.

Oprogramowanie, takie jak kalmary, ośmiornica i mątwy, można również smażić oprócz gotowania na parze i mieszaniu.Suszone smażone misły mątwySuchy zapach, krawędzie są nieco chrupiące, odpowiednie do wina.Węgorz mieszaniaWybierz mały węgorz, tłuszcz nie jest tak ciężki, chrupiący zęby i szalotki przepełniają się.

Wieczerza jest również obowiązkowym miejscem do hali owoców morza.Wang Jiluo StallTo był słynny kolacja.

Ludzie Quanzhou bardzo kochają masło orzechowe, dzięki czemu najgorętsze restauracje grillowe, pikantne miksowanie i grill w mieścieBiorąc masło orzechowe do tworzenia artykułów, orzeszków ziemnych, orzeszków ziemnychSos wymieszaj -szalony ślimakTo gwiazdorskie danie z miasta Wangji.Ślimak paznokci zapewnia smak, a smak jest bogaty i pikantny masło orzechowe, co przyciąga wszystkich klientów, którzy wchodzą do sklepu.

Wang Ji’s炣 炣 炣Jest to również bardzo charakterystyczne.W sosie sojowym jest nie tylko tempeh, sos, ale także mięso starożytnego smoka.

Istnieją małe restauracje, a także restauracje ze stolikami.Restauracja w mieście to bankiet czerwonego i białego wydarzenia, a także świadectwo miejscowej ludności.W Shishi,Restauracja z owocami morza Green IslandJest absolutnym punktem odniesieniaIstota

Lao Dianzi Minnan CuisineOSMANTHUS CRABJest to wielkie danie na stole nowym roku.Krab na parze jest zbierany z mięsa kraba i żółtego kraba, co jest takie samo jak jaja kaczki, kolendry i szczypiorku.

Węgorz rzeki to także klasyczne składniki dania głównego bankietu, zielona wyspaSCALLION PIERATY WELNależy do słodkich i kwaśnych ust, które są jaśniejsze niż gęsty czerwony sos rzek czosnkowych Jiangsu i Zhejiang.Smażona kleszczowa skóra ryb jest owinięta gęstymi rybami, a smak eksploduje.W soku jest smak octu, gruby, ale nie tłusty.

SosnaJest to również słynna zielona wyspa.Jedz przy stole, skóra jest miękka, a farsz płynie.Ale w przekąsce nadal lubimy najbardziejLaver Eel Roll,Zewnętrzna warstwa to wodorosty, kanapka to taro, środkiem jest węgorz, wewnętrzna i miękka na zewnątrz jest chrupiąca, 3 rodzaje składników, 3 rodzaje smaku, 3 aromaty, progresywne warstwy, pędzący do nieba!

Xian Tian San Tang Xiangxiang

Podobnie jak sąsiedzi kantońscy, trzy posiłki południowego Fujian są nierozłączne z zupy.Gotuj starą zupę z kaczki, wieprzowinę zupy, odżywczą zupę ziołową, nawet jeśli jesz lunch z pudełka, musiszZupa kostnaŻołądek jest wygodny.

Zrób ostrygę morską, okrągły taro i makaron, zwykle dostarcza dużą zupę kostną do towarzyszenia.Głowę można zjeść z policzkowego mięsa drugiego brata do ogona, a jelita w różnych częściach są jeszcze bardziej subtelne.Oprócz wspólnego jelita grubego i jelita cienkiego, istnieją również połączone częściKiełbasaI jest dość ciężkiJelitowyIstota

Jelito cienkie było jeszcze bardziej złe,Jaja, scallion, ryż, krew i nasiona lotosuTo jedna odmiana,Podwójne nawadnianie krwi ryżuŁatanie,Lew lewningowyJest to rosyjska lalka, która wygląda jak narządy wewnętrzne.

Kolejnym wyrazem zupy jest 。.Wołowina, wieprzowina, jelito, makrela z owocami morza, rekiny, węgorz, ryby oczu itp. Lub krojony proszek lub w proszku, i wykonane w kulkach wodnych, z których wszystkie otrzymały proszek ze słodkich ziemniaków. Soft Q.

Baza zupa jest nieco inna.Shishi i Jinjiang to grube frakcje.

Po wypiciu słonej zupy nie możesz przegapić słodkiej zupy, tradycyjnej słodkiej zupy południowego FujianZupa orzechowaPowoli gotuje się od obierających jądra orzechów ziemnych, ale gust są różne.Produkcja sklepu deserowego Lao Ai, Fu Renyi smażone bułki i żelazna brama Chengtian Lane, w porównaniu z zupą orzechową Wangchuan z starej farmy warzywnej Shishi, jest przyćmiona i jest bardzo słabo.

Wang Chuan ma trzy opcje: czystą zupę, jajka i taro. Kwiat jaja unosi się lekko i puszysty.

Szef zwykle pytał: z krewetkami (z czym to jest)?Deres, ciastka miski, słone słodkie młoty Lardham, Horseshoe Crisp, Taro Cakes itp. Nie.

Shangyuanyuan (Festiwal Lantern)Jak równieżSłodki pierścieńChociaż jest to świąteczny zwyczaj żywności, możesz również znaleźć sklep specjalistyczny w Quanzhou.Wiele osób wie, że Rolling Lantern Festival i pierogi są pokryte, ale festiwal Lantern Quanzhou Festival z narzędziami stalowymi z narzędzia stalowego jest rzadko znane.Orzeszki ziemne, sezam, cukier melonowy, biały cukier, suszona zielona cebula, dobrze wymieszaj, wkładają je do formy i napinają młot paznokcia, aby ułatwić kolejne opakowanie.

Jinyu Lane w obszarze miejskimHaisi JinfengDziedzictwo na stulecie, zamów miskęDazhou Pinomi XiaoyuanW zimowym przesileniu Festiwalu Latarni i przesilenia zimowego bez napełniania baza zupy to zupa z imbiru z brązu, a Qi służy do zimna.

Shishi People’s RoadPrzezroczysty sklep z tumpingiemTo kolejny styl.

ChłodnicazupaJest to król wody cukrowej w Quanzhou.

Musi -zamówićKamienna pasta kwiatowaWykonany jest z wodorostów i roślin.

Pozostałe składniki można podzielić na fasolę miodową, sakes i owoceIstotaMiódOprócz czerwonej fasoli miodowej, miodowej fasoli i fasoli miodowej, zawiera także taro, miód Coix i biały grzyb.OszukiwaćJest to Ada Zizi, perła, mrożona trawa itp. Wykonana z proszku ze słodkich ziemniaków, mąki manioku itp.OwoceŚledź sezon.

Zmielony wąż czterech zupów owocowych w QuanzhouBingzhengtang,Idź do starego sklepu obok pałacu Tianhou.Ich rodzina wygrywa wodę miodową, a miód jest łagodny.Zalecane są również fasola miodna.

KońcowyMiłość, kamienna pasta kwiatowaNie ma wielu głów, ale wiśnia jest produktem ADA, okrągłe, okrągłe usta, smak i smak są dobre.

Southern Fujian Tempura

Jeśli można zobaczyć fajerwerki z jedzenia Quanzhou, pojawią się ono na straganach smażenia na straganach.

Smażone stragany, które można obsłużyć tylko w jednej osobie, mogą być małym gadżetem, który można jeść podczas chodzenia.Zmieszane z zieloną cebulą, ziarna ryżuPosiłek, Kleisty ryż smażony w bloku w kształcie diamentuCiasto ryżowe, Baojan Marchew SilkZwójI białą rzodkiewkę i zawiesinę ryżuDanieNimpho

Popularne zrozumienie warzyw jest ciasto rzodkiewce.Zewnętrzna skóra jest wyjątkowo chrupiąca, żużla jest chrupiąca, wnętrze jest wyjątkowo miękkie, a wejście się stopi.Podczas produkcji należy zagotować zawiesinę ryżu i błoto rzodkiewki w pastę, a następnie parowca.

Większe smażone stragany to zważone opłaty.Smażone obiekty na stoisku stały się również smażonym octem mięsem, smażonymi żeberkami, smażonymi warzywami i wodorostami.
OcetJak sama nazwa wskazuje, dodanie octu podczas marynowanego mięsa.Yongchun Old Ocet, jeden z czterech słynnych octów w Chinach, jest najlepszym przyprawem z Quanzhou.Niestety wiele mięsa octu na rynku zostało pokrytych smakiem czosnku i przyprawionym proszkiem, a nazwa nie jest prawdą.

Dlatego lokalna wycieczka jest rozczarowana.Kiedy poszedłem do Ashan na Xinmen Street, aby kupić Ginger Duck, zdarzyło się, że wiele osób patrzyło na róg.Łańcuch asan,Potem zjadłem dobry oct, mięso i mięsoPlatformaIstota

Smażone obiekty to zarówno przekąski, jak i ważne produkty spożywcze dla relacji konserwacyjnych między ludźmi w Quanzhou.Rolka z kurczakaJest częstym gościem na stole.

Powiedz, że to bułka z kurczaka, ale nie ma to nic wspólnego z kurczakiemKrążą plotki, że dzieje się tak, ponieważ wygląda jak szyja z kurczaka.Nadzienie jest mieszane z wieprzowiną, kolendrą i proszkiem ze słodkich ziemniaków, a skóra jest inna.Później został uproszczony w skórę fasoli i był chrupiący.
Nadal istnieją nowe sposoby jedzenia, przewracające wypełnienia małą skórą fasoli, a nazwa jest kęsem kruchości, która jest również rodzajem zmiany w czasach.

Storchr Shredded

Pięć Kui Qiqiao, jeden kraj sam, dziesięć razem… Jiuquan, drugie umiejętności językowe inne niż język Minnan w Quanzhou, szalejący na stole wina.„Pieczone” to nazwa „Wine” po południowym FujianChociaż usta Shochians nie są bezczynne, w końcu będą głodne, więc mają wyspecjalizowane dżemy, znane również jako Shochu.

FluorowiecTo idealne wino.Z poprzedniego sklepu, aby podnieść stoisko, przejdź między wejściem do świątyni Stato, a nazwa halogenu.Większość z nich ma teraz stałe drzwi, zszywki, poruszone potrawy i zupę.

Wciąż na starym rynku kamiennym,Wu shu duszone ciężar mięsaStwórz idealny powód do picia picia w ciągu dnia.Duży stół przed sklepem jest naturalnym barem.Po raz pierwszy poszliśmy zjeść „miejsce baru” i zatrzymaliśmy się przez gotowanych pasażerów alkoholu, mówiąc, że jest to „dziesięciu najlepszych marszałków” specjalizujących się w siedzeniu Shochurzy.

Halogen jest najważniejszą kartą w sklepie,Jelita grube, surowe jelita, mięso wieprzowe, duszona kaczka, duszone tofuRen Jun wybrał, a sam wujek Wu nalał sięMięso i kiełbasa jajowaIstotaOwoce morza są również bardzo zaciekłe,Białe płonące małe bułki, czerwone batony, gotowany na parze bas, imbirowy imbir na parze wątroby, ostryga w sosie sojowymPoczekaj na metody gotowania.I rzadkie stare potrawy:Krab Osmanthus, bułka z kurczakiem z olejuPoczekaj, jest wiele rodzajów, oszałamiających.

Umieszczenie warzyw jest podobne do lunchu pudełkowego, a kod umieszcza się na talerzu.Ponieważ jest przygotowywany rano, z wyjątkiem gorącej i gorącej zupy, warzywa są ciepłe i chłodne, a doświadczenie w niej jest oczywiście lepsze niż wpływ jedzenia.

Chociaż w mieście Quanzhou nie ma takiego miejsca, nie brakuje pysznego halogenu.W ciągu dniaDragon PalaceOdwracając się, rozejrzałem się na otwarte stragany halogenowe dwóch osób.KupićJelito grube, lewnIPłuca wieprzoweKiedy ulica jest spożywana, zupa jest pyszna, a ciepło jest doskonałe.

Zhongshan South RoadYan aPo prawie 30 latach czyszczę czyszczenie składników, gdy tylko jem.Styl Lochi nie jest wielkim atakiem ofensywnym, ale im więcej żucia, tym więcej smaku, lekki smak, lekki i równowaga równoważenia Lofi i oryginalnego smaku.W sklepieDuszona kaczkaIKogutPołączenie jest bardzo wysokie, a gotowani goście przywitają się i zostanąurodzić sięjelitowyJelita są chrupiące i chrupiące, a im bardziej żucie, tym bardziej pachnące.WegetariańskiSuszona fasola, suszone pędy bambusaAromat jest również bardzo dobry.

Przeciwnie jest odwrotnie, Xinmen StreetAshushanKrosno jest silne i agresywne.Zupa solkowa jest znana z leku.Bardzo lubimy ich domświniaOgonKlej jest wyczerpany bez utraty mięśni i starego smaku.Inne sklepy halogenowe nie są często dostępneBiała kałamarnicaJak równieżMała ośmiornica, krab BarracudaPoczekaj na owoce morza, a w sklepie są również zaopatrzenie.

Sklep ustanowił również kilka miejsc dla shochuerów, a zupa z kości wieprzowej do złagodzenia picia.Najbardziej absolutnie słyszałem, że szef jest również dobry w parze i jest bardzo poszukiwany przez Shochians.

Można kupić wiele straganów halogenowychPakietWidzieliśmy również prototyp w Anhai.Wiek -oldPakiet LiNie ma witryny sklepowej, ale ukryty w czasach starożytnych.Podstawowe kopyta jest tradycją techniczną.Teraz stary człowiek jest stary, więc upraszcza stopnie bez kości i bezpośrednio używa gotowej skóry świni.Kule skóry, chrupiąca wieprzowina i przedstawiciel doustnego kolagenu.

Istnieją również jedzenie z tym samym dźwiękiem, który należy do pieczonych alkoholików i ciemnych nocy.Ślimaki mniejsze niż pokrywa paznokci to gorąca woda, dodają masło orzechowe, słodki i pikantny sos, sos sojowy, sok imbiru, olej sezamowy itp. Gesty są podobne do barmańskiego, ale garnek Xuek zastępuje się zbiornikiem herbaty.

Ponieważ, kiedy go zjem, wydam dźwięk marionetki, nazywa się to ponownie啾 啾 啾IstotaistniećWest Street Luzi FenJak równieżNANMEN LUZAI HOMEWewnątrz pałacu kulturowegoMiasto pingoweMożesz to znaleźć.

Ciasto 手

Cake jest najbardziej niezdolny do ominięcia tradycyjnych przekąsek Quanzhou.

W przeciwieństwie do „单” pojedynczych produktów ryżowych w obszarze Chaoshan, rodzaje ciast Quanzhou są skomplikowane.Na przykładMarionetkaChociaż nazywa się to 叫, prawdziwe ciało jest rzucane przez pszenicę.ITorba warzywnaChociaż nazywa się to torbą, jest to słony kleisty ryż.

Ciasto miskiJest to na razie reprezentant produktów ryżowych.W rezultacie koszmary niektórych ludzi z dzieciństwa, to znaczy, nie wydają dźwięku podczas parowania ciast, w przeciwnym razie muszą ponieść „zbrodnię”, której nie można otworzyć.

Bowl Cake ma bardzo szczególną frakcję, o której nazywanoTianluo mięsna miskaWymagania dotyczące fermentacji są bardzo wysokie.

Kleisty ryżDla siebie nadzienie jest zwykle obrane farszem fasoli Mung lub farszem sezamowym.Błędne pierogi ryżowe Shishi Jinhui smażone 糯 są bardzo pyszne.

Sun Wukong, klejące pierogi ryżowe, zmieniło wszystko zgodnie z różnymi sprawami modlitewnymi.

Na przykład ludzie w południowym Fuujian odziedziczą kult kultu Central Plains Kultura żółwiowi i widzą żółwie jako maskotkę, więc ofiara roku, kleszczowe pierogi ryżowe są tworzone w zakłóceniu żółwiażółw, Nawet bardziej niż mieszanie mędrca, co staje się cudowneCzarny żółwIstotaSą też dzieci, które minęły pełni księżycaPełnia księżycaZostał wciśnięty w kształt sutków, symbolizujący pełne mleko matki i zdrowe dziecko.

KamieńSłodkiJest również znany w południowym regionie Fujian.Wytnij kawałki z czasem, owinąć mąkę i płyn z jajka, aby smażyć.Ten klasyczny noworoczny smażenie można również zamówić w hotelu Green Island, chrupiących skorup, zapachu płynu jajowego, szczotkowanego i słodkiego.

Ciasta nie zawsze są wysokie.
Quanzhou pod jurysdykcją ANSI jest rodzinne miasto Tieguanyin.Ludzie Quanzhou w Chadu są niezbędni do ciepła herbaty każdego dnia i towarzystwa krycia herbaty.

Tolerancja herbaty jest wyjątkowo wysoka, co może być białe i elastycznePomarańczowe czerwone ciastoMoże być również chrupiąceMatsui, Gongtang, Może to być przekąskaMiódMoże to być również pełne ciasto, takie jakSmażone ciastoJak równieżCiasto z fasoli mung itp.Nawet trochę ciężkiGałęzie czosnkowe,Zupa herbaty można wchłonąć i rozwiązać.

Quanzhou ludzie mają swoje własne dziewięć dziewięciu dziewięciu, pomarańczowe ciasta kupuj lękKochać, Matsu patrzy na YongchunYongshengGongtang patrzyPowłoka drzwi, Kochanie 饯 może iśćYuanhe Hall.Pełne smażone ciasta nie mogą udać się na West Street, ale Pei Lane po prawej stronieKangzhuang, Mung Bean Cake wpatruj się w niebiański pałacLin Ji Zhengquan,Poziom bezy jest wyraźny, a wypełnienie fasoli Mung jest delikatne i tłuste.Istnieją również gałęzie czosnkowe, które są zwrotami od ludzi Quanzhou, GoOld Meng’s Food StoreKupowanie jest zaskakujące.Nie tylko przyprawisz czosnek, ale także kolendrę, mówiąc dziwnie, nie może zatrzymać ust.

Mówi się, że wróżki fajerwerki i pół -kuliste wróżki są miastem Quanzhou, które jest również jedzeniem w Quanzhou.

Wen ✍️/chen huanggua

Zdjęcie 📷/dai ta, chen huanggua

Projekt 🎨/Tsaiyurun

Zabiorę cię do zjedzenia„Jest to jedna z najpopularniejszych kolumn w tabeli żywności. Każdego miesiąca głęboko wykopujemy miasto wyśmienitych potraw, które ludzie co miesiąc ignorują przez ludzi. Da ci to praktyczne wytyczne.

Recenzja w przeszłości

KASHGAR: Zachodnie zachodnie, wyśmienite miasto lidera w Chinach!

Guangxi: Miasto żywności, które zostało poważnie niedoceniane

Guiyang: Stolica Guizhou, która jest poważnie pochowana!

LESHAN: Najtrudniejsze miasto przekąskowe w Syczuanie!