„Pisanie scenariusza jest w pewnym sensie podobne do misjonarza -praktykujący mocno wierzą, że inspiracja może odnieść sukces bez solidnych podstaw lub umiejętności zawodowych”.

Jak wszyscy wiemy, grupa rezerwowa jest nie tylko tak prosta, jak wykwalifikowanie reguł i czytania modułów.Podobnie jak w tworzeniu filmów, budowa sceny polega na tym, aby gracze uwierzyli, że są w wirtualnym świecie w wyobraźni.Aby uzyskać zaufanie, pomoc graczom w budowę studia w mózgu, zbieranie materiałów i wykonanie dowodów, że nie można go uniknąć.

Zawartość tej kolumny pochodzi z pamiętnika Edo pojedynczego samuraju samurajskiego.(Okładka kolumny pochodzi z filmu „Zmiany śniegu” 1963)

  1 dwa 4 punkty 16 baht

6400 Artykuł 1 minuta 4 baht

Silver 65 Artykuł 1600 Artykuł 1 baht

                Silver 16.3 Text 400 Artykuł

                                    O srebrnym 4 tekst srebrny 1 tekst

                                                        Około 100 artykułów

1 dwa = 6400 tekst = tekst srebrny 64

1 dwa = 4 punkty = 16 baht

Silver 1 Ling = 1000 tekst

Srebrny 1 tekst = 10 punktów

Konwertuj na bieżącą wartość walutową

1 artykuł = 20 jenów

1 dwa = 128800 jenów

1 punkt = 32 000 jenów

1 baht = 8000 jenów

Srebrny tekst = 2000 jenów

蛸 蛸 蛸 

Laijiu i warzywa (ośmiornica)

Pchane ciasta (rodzaj owoców poza pastą z czerwonej fasoli, rodzaj ciast ryżowych)

Tigo Yaori

Bunsy na parze z domu tygrysa (zrób skórę z mąką pszenną lub mąką ryżową, owinięte farszem pasty fasoli i parowanie)

Niezależnie od tego, czy jesz łódź/gotowaną łódź: znajdują się w Fangfang, przesujesz między górną a poniżej Dianchuan.

Uzyskaj uznanie shogunatu i zmonopolizować sprzedaż wina i jedzenia w okolicy, więc czasami jest to prawie silne.

Czy ciasto (paste fasoli) 

Jedz miskę herbaty (używana tanie miska ryżowa)

Mówi się, że jakość sprzedawanej żywności jest słaba.

Posiłek Yunzhu: Yun Xun odnosi się do ciężkiej pracy polegającej na wychowywaniu nasion sedan na głównej drodze.

Lunch Yunzhu: wołowina, grillowany otręby, marynowana rzodkiew, duszona soja.Treść jest prosta i tania.Cena to 22.

Erxuan Tea House

jajko

Grillowany węgorz: Węgorz grillowany jest grillowany sosem.Grillowany węgorz wiatru Edo będzie gotowany na parze i usunięty, a styl stylu Kyoka jest gęsty.

Jajko (gotowane jaja): Mówi się, że obcokrajowcy sprowadzają zwyczaj jedzenia jaj.

Wino (około 180 ml wina) cena 28 artykuł

Cake House

Ciastka ryżowe: Ciastka ryżowe w wiosce Cake House są opisane jako śliwki niesalitu, co nie smakuje.Yanmei odnosi się do znaczenia smaku jedzenia.

Caojin (położony w różnych punktach w pobliżu Jianguo, Donghai Road i Zhongshan Road)

O.Mother -N -Law zrobiła ciasta ryżowe w swoim rodzinnym mieście i sprzedawana na ulicach linii bagażnika, aby nakarmić wnuka sześciokątnego Yixian.W tych latach ciasto to ciasta.Owinąć ciasto ryżowe z czerwoną pastą z fasoli, a następnie włóż małe białe ciasto ryżowe na pastę fasoli.

SHINOHARA VILLAGE

Shino Pake: Specjalność, ciasta ryżowe.

Wanghu House Wanghu Pavilion może przeoczyć scenerię jeziora Biwa

Ciastka Pinking: Specjalność, ciasta ryżowe.Mówi się, że jest bardzo pyszny i znany również jako składane ciasto.Tokugawa Mao przybył tutaj, aby zjeść.

Mu Zeng Road

Force ciasto

Hyundai Village (Shangsongchocho, Mu Zeng County, Prefektura Nagano): wioska związana z legendą Pujima.

Sleeping Brakheat: Specjalność, zarówno pyszna, jak i droga.Cena to 64.

Nowy herbaciarnia w pobliżu stacji Shangsong

Paprociowe ciasta: Specjalność Nika -saka z Tokaido, półprzezroczyste owoce wykonane ze skrobi przypominającej, posypane soją.Z powodu niedoboru paproci został również wykonany z GE Fan.

Bass Cake: Specjalność małpy WAID była.

Aoyu Village

kasztan

Suszona ryba pieprzowa (100 artykuł)

碓 碓 碓 碓 岭

Lingli: Bardzo drogi, 55..

Smażony korzeń lotosu

Weishin Wine: Przynoś przez South Barbarzyńca, zmieszany z kleszym ryżem na parze w Shochu, a następnie dodawane z winiarkami.Istnieją również zapisy w „Tai Pavilion” o nazwie Weilinya.

Ba Ben Kimura

Smażona bułka na parze

Głęboka dolina

Smażona bułka

Brak zarejestrowanej lokalizacji:

Ogórek

Udon Noodle

Sum na parze

Zwykły

Obszar Kyoka

Zarówno w Kioto, jak i Osaka gotują w południe, a następnie duszone naczynia lub duszone ryby na uboczne potrawy.

Edo

Natomiast w Edo gotuj rano i jedz z zupą miso.W południe stało się zimnym ryżem i konieczne było robienie warzyw lub ryb z warzywami lub rybami.Wieczorem jest ryż herbaty i pikle.Jednak niektóre duże restauracje w Edo będą gotować trzy razy dziennie i gotują dwa razy dziennie.

Objawy, ocet, miso i suszona sól, smak, cukier lub wodorosty, suszony sum.

Sól: Ze względu na takie warunki, jak klimat i przypływ, wybrzeże wybrzeża Morza Śródlądowego Seto jest transportowane do Edo, ponieważ klimat i fala nadają się do soli.

Sos sojowy: Podczas papieru (1716 ~ 1736) 780 % sosu sojowego Edo jest wytwarzane w górę.Jednak od środka rzek i jezior do późnego okresu rzek i jezior, produkcja sosu i sosu sojowego NODA w dolnej części zaczęła się tworzyć.Sos sojowy przetransportowany do Edo w ciągu czterech lat Wenzhenga (1822) został wyprodukowany o 1,25 miliona, a na górze wyprodukowano tylko 20 000 butelek.Różni się od sosu sojowego wykonanego z obszaru Kanto, w przeciwieństwie do sosu sojowego wyprodukowanego powyżej, zużywają więcej pszenicy, więc są gęstym sosem sojowym o ciężkim smaku.

MISO: różni się od różnych regionów.W Kioto, Nagoi z Batin Miso i na północ od regionu Kanto, istnieje białe miso i na północ od regionu Kanto, aby użyć Mito do zrobienia miso, więc większość z nich to słone miso z ciężką solą.Jednak Edo ma również mniej soli, czerwonawo -brązowego słodkiego miso.

Weishin: Ruishan Miyuki Lishu jest bardzo znany.PUM Pieczony węgorz jest wykonany z smaku.

Grase: W okresie Edo, przez wentylator Satsuma, możesz przetransportować czarny cukier wyprodukowany przez Amami i Ryukyu do Edo, ale cały biały cukier i cukier skalny polegają na nich.

Cherry Miso

Dodaj złamaną wołowinę i imbir do miso, a następnie dodaj słodki sos bibimbap, który jest mieszany z cukrem i cukrem.

8. ~ 50 tekstów nie jest czekający.

Świątynia Jinshan Miso

Mówi się, że mnisi ze świątyni prowincji Zhejiang w prowincji Zhejiang w Chinach przybyli do Japonii, dodali melona, ​​bakłażana, imbiru i perilę do pszenicy Miso.Wreszcie dodaj cukier i sól, a następnie fermentowane.

tofu

Tofu jest powszechnym tanim składnikiem, a smażone tofu i pieczone tofu są tanie.

Biały tofu 30 artykuł

Tofu Edo nie jest tak białe jak tofu w okolicy Kyoka i jest trudne, a smak jest lekko.Tak więc białe tofu może być zaawansowanym tofu Kansai Wind,

Cena jest około sześciokrotnie większa niż smażone tofu lub pieczone tofu.

tofu

Wymieszaj tofu, a ryż to ryż tofu.

Osiem filiżanek tofu

Pokrój tofu na smukłe paski i gotuj szklanką wina, jedną szklanką sosu sojowego i sześcioma szklankami wody.Nazywa się to również Udon Tofu.

Dmuchane tofu

Wtnij tofu i dodaj jajka, dobrze wymieszaj i gotuj.

Zupa tofu

Nazywa się również Tang Nu, który przecinał tofu w kształt kwadratowy.

Tofu, które nie leczy bezpośrednio zimne mieszanki, nazywa się zimnym niewolnikiem.

Pieczone tofu

Piec tofu z bambusowymi patykami.W tym czasie tofu było bardzo trudne, nawet jeśli noszenie tofu bambusowego patyka nie zostanie złamana.Ponieważ często noszę dwa bambusowe patyki na tofu, niektórzy używają tego również do wyśmiewania samurajów, a wojownik nazywa się pieczonym tofu.(Ponieważ samuraj jest wyposażony w dwa noże, oto tofu, które wygląda jak noszenie dwóch bambusowych patyków.)

Miso tianle tofu

Rozłóż pieczone tofu z miso i ponownie upiecz to, czyli tofu muzyki polowej miso.

Snow Cauliflower 4

Śnieg kalafior jest resztek podczas tworzenia tofu, to znaczy pozostałości tofu, które jest zarówno tanie, jak i pożywne.

Ogrodowe tofu

Po upieczeniu tofu noszonego na bambusowym patyku nałóż szlifowany sos miso, a następnie posyp w proszku świątynnym.

Owoc

Ostrożnie używaj drogich owoców wykonanych z wysokiej jakości białego cukru lub cukru skalnego.Kiedy podrzędny samuraj odwiedzi samurajów na wysokim poziomie, kupi list z ręką.Koszt prezentów w książce wynosi 119 pieniędzy.

Owoce bułki i ciasta

Większość bułek gotowanych na parze jest wykonana z makaronu z proszkiem, a następnie owinięta farszem fasoli i ostatecznie na parze, a ciasto jest często gotowane na parze z kleistym ryżem, a następnie dorosłymi ciastami.

Ciasto piwonia

Gotuj japonikę i kleszczowy ryż, włóż go do Manto z tłuczkiem i po prostu zmiel go.

Ciasto piwonie wykonane jest z szlifowanego kleistego ryżu, a następnie przykleja się do słodkiej małej fasoli, które zostały ugotowane na powierzchni.Lub posyp soją.

Większość zwykłych ciastek piwonią jest wykonana z czarnego cukru, ale mogą również jeść ciastka piwonią wykonane z białego cukru.

Kobieta urzędnik w sądzie powiedziała, że ​​ciasto piwonii brzmiało „萩”.

Związać ciasto piwonii 

Małe ciastka pilikowate wykonane z małych fasoli, żółtych makaronów i nasion sezamowych są znanymi produktami Edo.

W pierwszym roku Anzhenga (1854) pojawiła się plotka, mówiąc, że po zjedzeniu ciast piwonią nie zostanie zaatakowana przez ducha lata.Dlatego duża liczba osób przyjęła sklep z owocami, aby kupić ciasta piwonia, a każdy z nich je stworzył.

Oparzenie

Użyj proszku pszennego jako surowca, rozłóż go cienko, załóż napełnianie pasty fasoli i układaj ją w kwadratowy owoc.

Słodki ziemniak

But na parze ze słodkimi ziemniakami

Smażone bułki na parze ze słodkich ziemniaków

Ciasto wiśniowe

Kosze wiśniowe zostało wynalezione przez personel w świątyni Changchu w pobliżu Sumidy.Najpierw użyj soli do marynowania liści wiśniowych, a następnie owinąć ciasto ryżowe w pasie ryżowej w solone liście wiśni.

W erze Edo używane są dwa liście wiśni, a teraz używane są trzy elementy.Zastosowane tutaj liście wiśni to liście drzewa Sakura.

Liście Sakury są słone i są szczególnie pyszne, gdy są wkładane do ust z pastą słodkiej fasoli.Jednak wiele osób zrywa liście wiśni i smakuje zapach liści wiśni zanurzonych w torcie.

Asamantyczne ciasto

Ciasto ryżowe grzmotu

Po pieczeniu barów ryżowych i pieczeniu wymieszaj z syropem, cukrem, orzeszkami ziemnymi itp. I pokrój na kawałki wykonane z ryżu.

Bułka ryżowa

Jeden jest wykonany z ryżu i owoców z makaronem ryżowym.Sprzedając go w sklepie, musisz również umieścić go w Bian Huan, aby dokonać sprzedaży wzdłuż ulicy.

Ciasto

Owoc wykonany z słodkiej gotowanej fasoli na ciastach ryżowych jest również bardzo znanym znanym Edo.

Według legendy Xiaosongwu, który mieszka w szefie mostu dwóch krajów, poślubił dziewczynę Yoshihara, która wpadła w pył jako żona. Para sprzedała ciasto razem.Wiele osób patrzy na to, ile pokoleń wygląda ciekawość, więc przyciągnęły wielu gości.

Skoncentrowane owoce

Teraz są rzeczy zwane rzemiosłem lub sztuką cukrową, która ma wyrzeźbić owoce w pełne kwiaty wiśni lub kształt dźwigu, a nawet unosić się z owocami.

W sklepie jest kilka sklepów z owocami, które dekorują owoce rzemieślnicze.

Jagnięcina

Ciasto przepiórcze

Dwa końce z farszem są lekko zaokrąglone ciasta, białe, a kolor koksu powstał, gdy jest upieczony, jak jajka przepiórcze.

Perła

Małe okrągłe ciasto wykonane z makaronu ryżowego wygląda jak perły.

Złota grupa

Gotuj słodkie ziemniaki i wykonaj wypełnienia cukrem, a następnie wymieszaj ze słodkimi owocami wykonanymi z kasztanów.

Woda

Otręby

Żelazo

Użyj abalone i innych materiałów, aby stłumić płaskie owoce w kształcie w kształcie w kształcie.

słodki ziemniak 

Zawsze (3750 gramów) 50 artykuł.

Taro Pupae

Taro jest gotowane z kasztanami i cukrem w Ryukyu Taro (to znaczy słodkich ziemniaków).4 artykuł.

Słodkie ziemniaki na parze

Owsianka

Osądka do herbaty, śniadanie, owsianka gotowana z zupą z herbatą, czasami wkładaj słodkie ziemniaki.

Poświęcenie

Możesz mieszać słodkie ziemniaki w różnorodnym ryżu.

Pieczone słodkie ziemniaki

„Shouzhong Draft” wspomniał, że w Kioto i Osace jest wiele słodkich ziemniaków, ale prawie wszystkie są pieczone słodkie ziemniaki w Edo.W okolicy większość z nich krzyknęła „gorąco i gorąco”, aby sprzedawać słodkie ziemniaki na ulicach, ale Edo nie widział, aby przeciągnąć się sprzedawane słodkie ziemniaki.

Słodkie ziemniaki różnią się w Kanto i Kansai.

węgorz

Tworząc węgorze, możesz wytwarzać białe węgorze i możesz dodać zimne i zimne metody.

Clicp do węgorza, wyjmij głowę kości i grilluj węgorz po szczotkowaniu sosu sojowego.

Pur Burning Ta metoda jest również stosowana do wytwarzania węgorza morskiego, suma, węgorza zębów wilka.

Po spaleniu Edo zostanie on grillowany raz na bambusowym patyku, najpierw paruj go, wyjmij nadmiar oleju, a następnie posmaruj sos do pieczenia wtórnego.

Sos jest dodawany do ulubionego cukru Edo.

Węgorz

Eel morski może być na parze lub tworzyć materiały sushi.

Oprócz Edo Offshore, wysokiej jakości węgorze morskie można również złapać w Seo Sea Sea, więc w większości znane jest sushi z węgorza morskiego Hiroshima.

Węgorz wilka

Ryby podobne do węgorza morskiego i węgorza i węgorza zębów wilków.W okresie Edo są również parujące węgorze do kamuflażu w węgorze.

Zachodnia Japonia może uchwycić dużą liczbę węgorzy zębów, więc metoda kondycjonowania węgorza z zębów w Kioto jest bardzo rozwinięta. Skóra węgorza zęba i mieszaj ogórek.Istnieje jednak wiele drobnych kolców w zębach wilków i musisz go ostrożnie usunąć, kiedy go zjesz.Ponadto węgorz Wolf Tooth może również wytwarzać surowce z ciastem rybnym.

Loach

Włóż całe loach do garnka i ugotuj go z miso i sosem sojowym.Zupa ogólna 16 tekstów, miska tabletek, tabletki wynoszą 48.

Garnek alkoholowy

Wyjmij głowę, kości i narządy wewnętrzne Loach, a następnie przełóż, dodaj plastry wołowiny, włóż je do zapiekanki i gotuj z sosem smakowym i sojowym, a na koniec upiększają jajka.Cena wynosi do 200 pieniędzy.

Mówi się, że od lat kulturalnych i politycznych (1818) osoba o imieniu Wanwu sprzedaje zupy wykonane z Loach gotowane z głowy, kości i narządów wewnętrznych w południowej Martye Machu Machu.

Później, we wczesnych latach Tianbao (1830), był sklep o imieniu Liuchuan w Tongpengcho w Yokoyama, co sprawiło, że taka zupa Loach była popularna.

W okresie Edo sklepy sprzedające Loach sprzedawały również doniczki, marionetki i doniczki.

Podczas robienia Loacha jest na ogół wykonany z Shabu -Shabu lub zupy, a także owsianka z duszwicą.Ponadto istnieją stosunkowo rzadkie praktyki, które sprawi, że LOACH w sushi.

Sushi wykonane z Loach jest takie samo jak sushi suma.

Duża ilość Loacha może zostać złapana latem.

Makaron gryki 

Wykonane ze sklepu z owocami, zrób ciasto z gorącą wodą i mąką gryczaną i można je jeść z sosem sojowym lub sosem.

Rozłóż gryki gorącą wodą, a następnie połóż ją na parowce.Umieszczenie makaronu gryki na parowcu jest reliktem Edo na wczesnych etapach Edo, a gryka wokół Kyoka zostanie użyta do użycia płyty.

Royal Food Big Pared 48 Tekst 80 Tekst

Użyj dużej powierzchni lepszego parowca.

Artykuł z makaronkami gryczonymi 16

Może to być makaron zupy z zupą lub zanurzenie makaronu gryczamkowego bez zupy zanurzonej w sosie.

Dodatkowe 16 artykułów

Artykuł z ciastkiem gryki 24

Ciasto odnosi się do jedzenia wykonanego z ciast ryżowych na małe kawałki, a czasem dodaje fasolę, aby zrobić przekąski.Makaronki gryki i różne małe elementy składników są wspólnie określane jako gryki ciasta.Składniki niekoniecznie są ciastkami ryżowymi lub można je pociąć na kawałki ryb.

TOBA BARTHEAT 32 Artykuł 64 Artykuł

Artykuł z makaronem gryczonymi sokami

Hua Jiao Bobheat 24. artykuł

Umieść makaron gryczkowy z miażdżącymi wodorostami.

Artykuł Zhuo Hua Banglheat 24

Makaron gryczany z rzodkiewką, marchewką i innymi potrawami.

Artykuł Gaomen Banglheat 32

Woda

Umieść makaron Udon w zupie miso.

Artykuł sushi 100 ~ 150

„Shouzhen Draft”, które asortyzowane sushi to pseudonim luźnego sushi. z octem i octem.

W Heshan i Tokushima dzikie potrawy dla ryżu SAUERY nazywane są „Add Medicine”.

Gotowane sushi

Solone ryby pochowane w ryżu, mniej przez kilka miesięcy, aż trzy lata.

Ponadto ryż jest naturalnie fermentowany w tym procesie, więc ryby staną się kwaśne.Dlatego mówi się, że Sushi był pierwotnie napisany jako „kwaśny”.Takie sushi nazywa się gotowaną sushi.

Na początku okresu Edo zaczął robić świeże sushi ze stosunkowo krótkim marynowanym czasem. przedwczesny sushi ”.

Obiecane sushi

Włóż ryż w drewnianym pudełku, a następnie rozłóż rybę, a następnie tłumij ją płytką ciśnieniową.Zanim pojawił się sushi, obiecane sushi było bardzo powszechne.

Trzymając sushi

Nigmiczne sushi zostało wyprodukowane w Edo w okresie Wenzheng (1818 ~ 1839).

Materiały stosowane w sushi nazywane są „gatunkami sushi” i są głównie z recepty „frontowych” Edo, a mianowicie ryb lub skorupiaków w zatoce Edo.

„Shouzhong Draft” wspomniał o różnych materiałach sushi, w tym „jajko kurczak, krewetki, mięso sosnowe z krewetek, białe ryby, tuńczyka, tuńczyków, długotrwałego węgorza morskiego, które w zasadzie nie różni się od teraz.Ponadto napisano również, że podczas jedzenia sashimi lub młodego sushi umieścisz słonecznik między ryżem a sushi.Ponadto imbir sushi wykonany z nowego imbiru został solony octem, który jest taki sam jak teraz.Kiedy sushi opakowania podejmuje się, w tym czasie użyto liści dużych liści.Cena sushi wynosi od 1 do jednego do 8 tekstów, a rolka jaj jest 16 pieniędzy.Istnieje również wiele sklepów na sprzedaż prezentów lub gościnności, ale więcej jest tanich sushi sutków sprzedawanych na przydrożnych straganach.

Medycyna

W przeszłości Japończycy nie mieli zwyczaju jedzenia czteropasmowego mięsa zwierzęcego.Jednak chociaż jedzenie mięsa jest tabu, czasami je odżywianie i zdrowe dziczyznę.

Ten rodzaj mięsa nazywał się wówczas „medycyną”.Sklep z mięsem nazywa się „Bestii”.

W tym czasie ukryty język ludowy był powszechnie znany jako dzika wieprzowina jako „piwonia”, a dziczyzna była „czerwonymi liśćmi”.

Zwykle marynuj miso lub sosem i gotuj na wolnym ogniu z zieloną cebulą i używaj żelaznych garnków.

Oparzenie

Pod koniec sceny mięso jest bardziej popularne, niż sobie wyobrażaliśmy.

W okresie Edo garnek jest rodzajem gotowania z miso i sosem sojowym do smaku duszonej ryby lub kurczaka i gotowania podczas gotowania.

Żółty garnek z kurczaka

Gotowanie kurczaka i zielonej cebuli z miso i sosem sojowym.

W „The Story of Cooking” (opublikowanej w 1643 r.) Podano nazwę osiemnastu drobiu.Są to dźwigi, łabędzie, gęsi, kaczki, dziecko, bażant o długiej zawartości, kurczak z czarnej wody, szaro -główny kurczak pszenicy, czapla, nocna czapla, przepiórka, skowronek, gołębi, gołębi, kurczak, wróble i kurczak.W przeszłości Japonia nie miała nawyku jedzenia kurczaka.

Najwyższe specyfikacje w okresie Edo to dźwigi, które pojawią się w oficjalnej kuchni osób z tożsamością i innymi ludźmi.Ale zwykle wszyscy lubią mięso z kaczki drobiu.

Nawiasem mówiąc, sklep z ptakami w okresie Edo, to znaczy sprzedaży ptaków dla zwierząt domowych, również sprzedaje mięso.

Gołąb

Istnieje wiele rodzajów gołębi.Za szyją znajduje się czarna linia, która należy do gołębia koralików.Podczas tworzenia zwykle jest to zupa, duszona lub pieczona.

Istnieje również metoda o nazwie „Wino gołębi”.Nałóż kości gołębia i mięso na mięso, piecz, aż będzie żółte, a gulasz winem z miso, a następnie posyp pieprzem lub pieprzem do jedzenia.

Sturmail (gruba zupa smakowa)

Rozcieńcz MISO w Manto i dodaj wino przed dodaniem wina, a następnie nałóż je równomiernie na roztrzaskane mięso gołębia.Podczas jedzenia lepiej jest dodawać pieprz.

Pulę małży

Gęsi

Duże gęsi to drób na stole od czasów starożytnych. Szaszłyki, szaszłyki, szaszłyki, szaszłyki, szaszłyki gotują się, gotują, pije i inne ”.Gasi garnku powinien być wykonany z bazy zupy z sosem sojowym lub miso, a następnie włożyć duże gęsi i warzywa.

Doniczka Shouxi

Umieść wołowinę i zieloną cebulę, a także warzywa, takie jak gangsterzy, umieść je w cienkim żelaznym garnku razem, użyj sosu sojowego, cukru i wina i dopraw do jedzenia podczas przypraw.W czwartym roku Yingqing (pierwszego roku Meiji) mięso zostało spopularyzowane.

Sos Xiaodou 16 tekst

Mały sos fasoli wykonany jest z małych kawałków ciast ryżowych wykonanych z ciast ryżowych wykonanych ze słodkiej zupy z małej fasoli.Istnieje również podobne jedzenie zwane „dobrem”.W tym czasie proszek o małym sosie fasoli nie był przezroczysty dla sezonowych i spożywano go latem.

Tekst Shanyao 16

Dobroć wspomniana w Kioto i Osace polega na marynowaniu czarnym fasolą, której nie można obrzeć czarnym cukrem, a następnie dodawanie małych okrągłych ciastek ryżowych do gotowania.

Mały sok z fasoli, który jest spożywany w rzekach i jeziorach, mówi się, że jest to „niższy produkt” w białym cukrze. .

Taro

Oznacza to, że łodygi rośliny Taro są również nazywane skorupkami Taro.

Po po prostu gotowaniu surowych łodyg taro, aby usunąć rybę rybę, zrobić lekką zupę, a następnie umieść trochę szlifowanego imbiru, co może sprawić, że ludzie zapomina o gorącym letnim upale.

Kijanka

Świeże suma nadają się do sashimi lub sashimi, a także można je pieczyć i duszić sól.Zrób grillowane ryby, smażone ryby lub rób bibimbap sushi i sum.

Walka Sashimi to metoda Sashimi.

Rzadkim podejściem jest „sum pępowina” lub „Abacus Bead”.Mięsień żołądka suma jest bardzo rozwinięty.

Sum jest rodzajem „Ryby urodzonych”. „,„ Ryba ryżowa ”około 30 cm, a ponad 30 cm dorosłych ryb to sum.Nazywa się to „sumem”, gdy rośnie do 70 ~ 80 cm.

Zasłony Edo zaczęły podnosić zakaz festiwalu Mountain King i festiwalu Kandian 15 czerwca i stały się smaczne we wrześniu.

Gotowany

Metoda gotowania suma ze słoną wodą nazywa się „gotowaniem przypływu”.SO -SOLED COLDED COUTINE ONSUJE DODOWANE Dania z solą, aby marynować ryby i skorupy w smaku.

W poprzedniej książce kulinarnej została napisana na plaży, aby zagotować piwowarkę morską.Użyj głów rybnych, rybnych ryb i ryb kości, aby zrobić zupę, aby zrobić słoną i pyszną zupę rybną.

Najczęściej używaną rybą jest leszcz morski.Czasami możesz również umieścić małże lub inne skorupiaki.

Bankiet rodziny Mitsui

Smak zupy i małych warzyw przed winem jest ciasto rybne. Grzyby, ciasta z ciastek rybnych, ciasta z ciasta rybnego, ciasta z ciastek rybnych, ciasta rybne, ciasta z ciastek rybnych, globalny, z ryżem.Wreszcie owoc jest używany jako pamiątka.

Bankiet 2 z rodziny Mitsui

Zupa o smaku rybnym, talerz (ciasto rybne, młode sum, grzyby shiitake, ignam, seler) i ryż ryżowy herbaty.

Święto Kiyomi Ono Tomo

Wino to bambusowy sum bambusowy, barweny, kamienny bas, taro i słodkie warzywa gotowane.

LOACH Pot.

Świętowanie uroczystości, występów, nagradzające ryż z czerwonej fasoli.

Istnieje kilka przystawek w ryżu Chidou: trzy odcinki marchwi, dwie części ciast rybnych i Konjac.

Bankiet głównego domu

Wino jest smażone cebulę i smażone tofu, a ciasto ryżowe to ciasto.

Ryż

Dla każdego samuraja będzie dostępny sklep, aby zrobić niekompletny udział.

Marynata

Artykuł pralnia 20

Torba otrębowa

Oczyść swoje ciało.Zrób małą torbę z bawełnianą lub jedwabną, nałóż otręby ryżowe, masuj i pocierać ciało podczas kąpieli, co jest równoważne obecnym mydłem.

Chłodny makaron

Duszona sardyna

Zupa miso

W przeszłości w miso znajdowałaby się pozostałość ziaren ryżu lub ziarna fasoli, więc podczas robienia zupy miso, pamiętaj o szlifowaniu miso płaszczem.

Odwiedź przekąskę zakupu na górze Yudang

Gotowany kasztan

kasztan

Mennica

Sushi z fasoli olejowej skóry

Kalmary z grilla

Po -croasted tofu

Gotowany

Gotowany dom

Kiedy słynne imiona weszły na pokład Edo City i czcili generała Edo, kiedy bohater wszedł do Edo City, inni członkowie rodziny musieli czekać na duże drzwi lub przed bramą Sakuada.

Znaczna liczba członków rodziny czeka na powrót bohatera, więc wiele firm sprzedaje im swoje produkty.Ci, którzy sprzedają gotowane warzywa, nazywane są „domami gotowanymi”.

Mogą otwierać sprzedaż w prostym sprzęcie.Większość z nich zbiera jedzenie z płaskimi obciążeniami, stojąc i sprzedając na ulicach.

„Wu Jian”

Książka rejestruje nazwiska i rodzinne emblematy mistrzów różnych słynnych mistrzów, ich terytoriów i domów, a także nazwisk ich rodziny Fu i innych ministrów, a także kształt pistoletów podniesionych, gdy zespół wszedł.

Kwiat ciasta

Umieść różnorodne ciastka ciastka ryżowego na gałęzie wierzby i wykonaj dekorację podobną do gałęzi kwiatowej.

Melae

Ciasto kukurydziane

Marynowana rzodkiewka

Rzodka ta przecina rzodkiewkę „wyjątkowo smukłą”, a następnie wisi długą (1,8 -metrową) rzodkiewkę na okapie lub gałęziach, więc nazywa się również białym szorką.Jest to rzodkiew w herbaciarnie.

Sashimi

Sashimi jest ozdobione chryzantem, białym błotem rzodkiewki, ogórkiem i słonecznikiem.

lek

Pod koniec sceny są nie tylko tradycyjni lekarze, ale także amatorni lekarze, ale także medycyna zachodnia.

Lek na ogrzewanie

Wolfberry Bud

Fuji Mountain Anti -fever

Półkościelne zawalenie się

Mówi się, że w dialekcie He Shan ciasto rybne nazywa się „upadkiem”.Ponadto ciasto rybne bez drewnianych desek lub bambusowej rurki nazywa się również „zapadnięciem się”.

Rolka

Wlej płyn jajkowy do garnka i zwinąć ją podczas smażenia.Może to być również jedzenie zwinięte i zwinięte na cienkie ciasto jajeczne, a następnie gotowane na parze.

zamrażać

„Mrożony” może odnosić się do różnych produktów spożywczych.

Yam (ziemniak) pokuwany przez cukier

Zupa Taro Miso

Sól

Ryż herbaty

Edo Shogunate stanowi pięć kadencji słonecznych, a mianowicie dzień dnia (siódmy dzień pierwszego miesiąca), Shangyi Festival (Day Day, 3 marca), Dragon Boat Festival (5 maja), Qixi Festival (7 lipca) i Chongyang Festival (9 września).

Qixi makaron

W tym czasie musisz jeść wegetariańskie makarony.Robiąc makaron, ugotuj najpierw makaron, a następnie zanurz sos;To ostatnie podejście nazywa się „Wprowadzeniem makaronu” lub „gotowania makaronu”.

Księżyc widzący Tuanzi

15 wieczoru 15 sierpnia wydarzeniem było podziękowania zbiorów w terenie.Tego dnia musimy użyć Miscanthusa i Yue, aby zobaczyć Księżyc.

Ponadto, 15 sierpnia musimy czcić Taro.

W Edo każda rodzina mieści ryż w makaron ryżowy.

Ponadto większość ludzi lub firm zrobi część wszystkich według ilości 15 małych grup na osobę, a następnie rozdzieli je wszystkim lub pączkom w sklepie.

Ponieważ rozmiar i kształt są podobne do muszkietu, tego rodzaju grupa nazywa się również „żelazną armatą”.

Wyrażenie „Szesnastu nocnego wiatru, sos sojowy Jiaoxiang” Sichuan Liu powiedział, że następnego dnia wszyscy smażyli resztę pierogów, więc przypalony smak sosu sojowego unosi się wokół ulicy.

Miesięczna grupa Edo, rozmiar różni się od Kioto, Osaka.W Edo wykonane są kule w kształcie kuli w kształcie kulki, a większe mają trzy cale i pięć punktów (około 10 cm).

Małe mają więcej niż dwa cale (około 6 cm).Pierogi Edo są bardziej okrągłe, a pierogi Kioto i Osaki są „wskazane na małe taro”.

Siedem owsianki z trawy

7 stycznia to dzień ludzi.Siedem trawiastych jest siedem rodzajów wiosennych warzyw.

Festiwal Food of Shangyi

Jedz trawiaste ciasta, diamentowe ciasta lub małże.

Dragon Boat Festival Food

Jeść ciasta cyprysowe lub pierogi ryżowe.

Chongyang Festival Food

Jedz kasztany i wino Chrysanthemum.

trunek:

Wino Edo jest przenoszone z obszaru Osaka Ikeda lub dystryktu Kobe Dongtan.

Wino ognia: to znaczy obecna pieczenie, destylowane wino z wysoką zawartością alkoholu.Cena jest niska.

Tekst Ganjiu 8 (jedna miska)

Najpierw zrób ryż w owsiankę, a następnie dodaj trochę chłodzenia i dodaj piosenkę.Ponieważ ganjiu można wkrótce zrobić, nazywa się to również „winem o jednej nocy”.

Biała woda Jade

Latem byli ludzie bardzo chłodno na drodze, zatytułowanymi „Hou Erliang, Hou er Liang”, sprzedając wodę, szklankę pieniędzy na 4.Kubek wody jest często wykonany z mosiądzu lub ceramiki.

Zupa pszenicy

Po smażeniu jęczmienia zagotuj go po smażeniu.

Ge Tang

Jest również wykonany z GE proszku i cukru w ​​gorącej wodzie, a także jest chłodny i napój.

Od początku okresu Edo do środka do środka było to nie tylko wino, sól, sos sojowy, jedwabna odzież Wu i Tajwan (ubrania z bawełny lub konopi).Te rzeczy nazywane są „produktami w dół”.

W tym czasie na przedmieściach Edo nazywało się „produktami nieruchomości”.

Ale wraz z rozwojem czasów jakość produktów nieruchomości staje się coraz lepsza, a produkty spadkowe na rynku są stopniowo wydalane.Najlepsze przykłady to sos sojowy wytwarzany przez Grassona i Nodę.Jednak wino Edo Real Estate przez długi czas nie jest tak dobre jak alkohol.

Powodem, dla którego wino w dół jest lepsze, jest to, że technika produkcji wina powyżej została wprowadzona innowacja.Podczas procesu produkcji wina ryż powinien zostać szczotkowany, a temperatura 30 ~ 32 stopni Celsjusza jest najbardziej odpowiednia do reakcji glikowanych.

Więc lato jest szczytem do produkcji wina.Jednak takie przepisy przyniosą bakterie, co spowoduje kwaśny smak.Dlatego metoda „zimnego tworzenia” badano później,

Zimą jest zimno, ale nie jest podatne na mieszane bakterie.Później ryż o wysokiej prowizji został wykorzystany do stworzenia „plaży Sheng” bez zanieczyszczeń.

W przeciwieństwie do mętnego wina, gdy pije sake, wszyscy są bardziej skłonni do picia zamiast pić zimno.Dlatego na początku ogrzewał wino bezpośrednio żelaznym garnkiem. kubek.Ponadto czasami wlej bezpośrednio z gorącego dzbanka do kubka.

Jednak w 1860 roku był używany głównie do wlewania wina do butelki z małą ceramiką, a następnie zanurzoną butelkę delikatesową do gorącej wody.

Wniosek: W „Edo Diary z pojedynczego samuraju” życie pod koniec sceny jest opisane.