Ludzie biorą jedzenie jak niebo!Ziemi mieszkający w różnych częściach świata są pierwszym elementem.Co jedzą ludzie?Jakie są reprezentatywne żywność różnych krajów na całym świecie?Zrozumiemy kulturę i zwyczaje różnych krajów poprzez jedzenie.

Chiny są najważniejszym krajem na świecie.Pierwsze zdanie Chińczyków, które przywitają się, brzmi: „Czy zjadłeś?”.Chiny, które są znane na całym świecie, mają nie tylko genialną chińską cywilizację, ale także ciągłą ewolucyjną kulturę żywności wynoszącą 5000 lat.

Oczywiście w innych krajach na całym świecie chińskim faworytem jest „pierożki”.

Pieramiki zostały wynalezione przez Zhang Zhongjinga, pochodzącego z Nanyang, Nanyang (obecnie Nanyang, Henan) ponad 1800 lat temu. W Nowym Roku.„To pyszne, ale pierogi”, „jedzenie pierogów to Nowy Rok”. Zjadają pierogi.Pierierki mają teraz więcej poczucia „domu”.

Stany Zjednoczone to bardzo młody kraj imigrantów założony w 1787 r., Znany jako „topliwy piec świata”.Reprezentatywna żywność Stanów Zjednoczonych obejmuje hamburgery, kanapki, frakcje, wieżę, steki, hot dogi, lody itp.Naszym zdaniem jest to wysokie „śmieciowe jedzenie” o wysokiej zawartości, ale Amerykanie lubią to i nie dbają o coraz bardziej otyłe ciało.

Myślę, że najlepszym jedzeniem dla Stanów Zjednoczonych powinno być hamburgery.Marki fast food na całym świecie- „KFC” i „McDonald’s”, głównymi produktami są hamburgery.

Mimo że burger powstał w Niemczech, w tym czasie nazywał się także „ciasto wołowe”. Kuchnia Stanów Zjednoczonych.

Sałata, wołowina, ser, pomidory itp. Pokrywa się w chlebie.To również w pełni odzwierciedla lenistwo Amerykanów i szybkie tempo życia.

3. Rosja –

Wielka zupa Lieba i Rongsong, szczególnie w Harbin w Chinach, jest dobrze znaną kuchnią.

Myślę, że powodem, dla którego „kawior” jest tak sławny, jest to, że jest drogi.Sos kawiarowy jest wykonany z jaj sumowych i marynowany.Jedną z cech ludzi jest to, że im droższe rzeczy, tym więcej nie można dostać rzeczy, tym więcej chcesz jeść.W rzeczywistości smak kawioru nie jest bezpośrednio proporcjonalny do jego ceny.Ludzie, którzy zjadli, popisują się w kręgu przyjaciół, ponieważ może mieć szczęście, że zjeść kawior i nie będzie się tym przejmować.Jedzenie kawioru jest również symbolem tożsamości.

4. Smażony ryż w Indiach -Curry

Nie wiem, co to jest curry i co to za smak?Ale kiedy ludzie wspominali Indie, pierwszym, który pomyślał, to woda i indyjskie curry Gangesa.Okazuje się, że curry Indii jest nieco podobne do trzynastu kadzidełka Chin.

Kultura dla smakoszy jest bardzo inna.

Curry Fried Rice nie jest czystą kuchnią indyjską.

5. Wielka Brytania -Brytyjska popołudniowa herbata

Wielka Brytania jest starożytnym imperium zachodnim.Myślę, że brytyjska popołudniowa herbata najlepiej reprezentuje Wielką Brytanię.

W połowie XVII wieku bohaterowie Siódmej Bedford Duke Anna Maria Russell poczuła, że ​​będzie głodna około 16:00 każdego dnia.Mało tego zaprosiła również przyjaciół, aby przyłączyli się do nich.Ten rodzaj przerwy na herbatę wkrótce stał się w tym czasie trendem społecznym.W latach 80. XIX wieku kobiety w wysokim społeczeństwie zastępują długie sukienki, rękawiczki i czapki, aby cieszyć się posiłkiem popołudniowym herbatą.Stopniowo brytyjska popołudniowa herbata ogarnęła świat.

6. Francja -liver

Europejczycy są wymienione na foie gras, kawiorze i trufle jako „trzy główne skarby świata”.Można zauważyć, że popularność francuskich foie gras na świecie.Trudno sobie wyobrazić, dlaczego Europejczycy, którzy nie jedzą narządów wewnętrznych zwierząt, mają taką miłość do foie gras.

Historia jedzenia Foie Gras jest prześledzona przez Rzymian ponad 2000 lat temu. jest stopniowo popularny we Francji.

To bardzo cudowne, że foie gras, które są spożywane w większości miejsc, nie są prawdziwymi foie gras, ale wątrobą kaczki.Foie Gras jest delikatny, smak wątroby kaczki jest bogaty, a także pyszne.

7. Niemcy -Słona świniowa ręka

Główni Niemcy, którzy jedzą mięso i piją duże usta, są również szczególne na temat wina i jedzenia.

Pieczona łokieć wieprzowa w stylu niemieckim, niemieckie marynaty, pieczone kiełbaski Turinen, Aachen Biscuits Printen, Black Forest Cake, ser halz, gulasz Schwarbon, Bawarska Biała kiełbasa itp. To wszystkie potrawy przybywające do Niemiec.To „niemiecka solona świniowa ręka” może reprezentować niemieckie jedzenie.

Niemieckie stopy świni są również nazywane niemiecką solonymi dłoniami i niemieckimi kopytami.Niemieckie stopy świni są jedną z tradycyjnych pokarmów Niemców i można je nazwać potrawą z powodu świata.

Metoda gotowania niemieckich stóp wieprzowych jest węgiel, wędzony, gotowany itp. Pośrednie świnie są jak gulasz w Chinach w tym samym czasie w tym samym czasie.

8. Włochy -utylski makaron

Najsłynniejsze jedzenie Włoch jest intencją, to znaczy włoskiego.Mówi się, że Marco Polo przeszedł przez Sycylię do całej Europy.Największą różnicą między włoskim makaronem a chińskim makaronem jest to, że prawny surowca włoskiego makaronu -dulan pszenicy.Mąka wykonana z pszenicy ma charakterystykę wysokiej gęstości, białka wysokiej i wysokiej glutenu.

9. Brazylijskie mięso grillowane

Nigdy nie byłem w Brazylii.Kelner ubrany w dżins, trzymając duży kawałek mięsa z drewnianymi patykami, na różnych stołach jadalkowych, których gość potrzebuje, pokroi kilka plasterków mięsa na gościach na stole. Musi być warstwą.

Autentyczny grilla Brazylii obejmuje głównie grillowaną wołowinę, nogi z kurczaka, wieprzowinę, kiełbaski, a nawet ananasa.Kilkakrotnie przesuń olej podczas grilla, piec, aż stanie się złoty po obu stronach, a możesz go zjeść, gdy mięso jest pachnące.

Zatem brazylijskie gęstoce nie jest pyszne. Istnieje cały kawałek mięsa, który nie ma smaku, co wcale nie jest pyszne.Nie wiem, czy nasza lokalna restauracja nie powiodła się, czy dlaczego.

10. Meksyk -Meksyk chleb

Kuchnia meksykańska obejmuje meksykańskie burrito, serowy burrito, sos moborano, kukurydzę małe chrupiące ciasto, smażony proszek kukurydziany itp.Dlaczego burrito może być reprezentatywnym jedzeniem w Meksyku?

Meksykański herbatnik jest nieco podobny do naleśników Shandong w moim kraju.Pieczona wołowina, kurczak, wieprzowina, ryby i krewetki, makaron, warzywa, ser, a nawet owady mogą być stosowane jako składniki wieprzowiny meksykańskiej.Przyprawy posiłków obejmują pikantny sos, sos serowy, sos awokado i złamane ziarna pomidorów.Można to również zrozumieć jako duże bułki ciasta w Tianjin.

11. Argentyna -Barbecue mięso

Hodowla rolnicza i zwierząt w Argentynie jest dobrze znana i słynie z produkcji wołowiny o wysokiej jakości.Wołowina Argentyny na mieszkańca jest dwa razy większa niż Stany Zjednoczone i jest to kraj z największą wołowiną na świecie.

Argentyńczycy szczególnie lubią używać grilla do robienia jedzenia.Różne duże kawałki mięsa są utwardzone na piekarniku, bezpośrednio kontaktując się z płomieniami, nakładając lokalny sos specjalny i specjalne wina.

12. Australia -Kangaroo mięso

Australia jest rzadka i bogata w produkty, a więcej dobrze znanych produktów spożywczych to mięso kangur, homar południowo australijski, krab cesarza, ostryga, abalone, australijska wołowina tłuszczowa, mięso krokodyli na słynnej plaży, pijany krab Queensland, tuńczyka zachodniego australijskiego itp. Australia jest wyjątkowa i jest dużym jedzeniem.

Oczywiście pokarmem, który może reprezentować Australię, to kangur.Chociaż kangura nazywana jest „szczurami”, są one większe niż owiec.Kangaro jest słynnym „bokserem”.

Wartość odżywcza mięsa kangurowego jest wyższa niż wołowina Do Australii mięso kangura nie jest smakowe.Ci, którzy nie zjadli mięsa kangura, mogą spróbować „pieczeć cały kangur”.

13. Canada -Turtiere Pieary mięsne

Dziesięć najlepszych potraw w Kanadzie obejmuje dupa, tartę masła, beavertils, nanaimo barów, bekon piamowy i Tourtiere.

Powiedzieć, że najbardziej reprezentatywnym jedzeniem w Kanadzie jest „Tourtiere Meat Pie”.Tradycyjne ciasta z Quebecu powstały w XVII wieku.Pytanie brzmi: jaka jest różnica między tym ciastem w Chinach?

14. Holender -Cheese

Holandia jest krajem wysoce rozwiniętym kuchnia jako sposób gotowania”.Dlaczego to?

Oprócz kuchni chińskiej, dobrze znane jedzenie w Holandii obejmuje suma, smażone bułki mięsne, holenderskie ciasta, kod solny, zupę grochową, ser, stampot, holenderskie naleśniki i dobrze znane piwo xili i wino fortepianowe (złote wino).

Holenderskie reprezentatywne jedzenie to ser.Holandia ma najsłynniejsze na świecie produkty mleczne i najsłynniejszy ser na świecie.Ulice w Holandii są na rynku sprzedawania pomarańczowego sera

15. Ukraina -zupa z piosenek

Gdy poprzedni Związek Radziecki dołącza do Republiki, Ukraina ma nie tylko pachnące piękności, ale także jedzenie, zupę z czerwonej warzyw (rosyjska zupa, rosyjska борщ), ukraińskie pierogi (rosyjskie), naleśniki (rosyjskie), kiełbas (Rosyjski) i tak dalej.

Wszyscy wiemy, że rosyjska jest tradycyjna kuchnia. materiały pomocnicze.Kolor jest pomidorowy, a smak jest kwaśny.

16. Japonia -Sushi

Japonia jest trzecią największą gospodarką po Stanach Zjednoczonych i Chinach. , rolki ręczne itp.Kuchnia japońska jest również jednym z pysznych potraw, które Chińczycy są bardziej zaznajomieni.

Reprezentatywne jedzenie to sushi.W starożytnej Japonii Sushi solono ryby marynowane solą i ryżem, a następnie ewoluował, tworząc dzisiejsze sushi.W przybrzeżnych obszarach starożytnej Japonii ludzie wkładają gotowany ryż do czystych ryb i zgromadzili się w ołtarzu, aby go uratować przez długi czas. Plasterki jaj, marynaty i tym podobne, tworząc różnorodne sushi z kolorowymi smakami.

17. Korea -Kimchi

Korea Południowa jest głęboko chińska w kulturze chińskiej, a wiele kultury i żywności jest dziedziczonych, a Chiny.Koreańskie potrawy obejmują kimchi, bibimbap, żeberka wieprzowe, grilla, brzuch wieprzowy, zimny makaron, kurczak, ciasta ryżowe itp.

Reprezentatywnym jedzeniem Korei Południowej jest kimchi, a problem aplikacji Kimchi o dziedzictwo nie może się zaprzyjaźnić z Chinami.W dniu 5 grudnia 2013 r. Komitet o wartości dziedzictwa kulturowego Organizacji Narodów Zjednoczonych oficjalnie obejmował „marynowaną zimową kulturę kimchi” Korei Południowej na liście niematerialnych dziedzictwa kulturowego.Niematerii dziedzictwa kulturowego, które pierwotnie należało do Chin, zostało po raz pierwszy odłożone przez Koreę Południową, a aplikacja zakończyła się powodzeniem.Kimchi jest wytwarzane w gospodarstwach domowych w północno -wschodnich Chinach, Syczuanie i innych miejscach i jest najczęstszym piklesem.

Nawiasem mówiąc, cena wieprzowej w Chinach wynosi około 10 juanów/catties.

18. Türkiye-ce Cream

Türkiye znajduje się na skrzyżowaniu kontynentu Azji i pochodzi od starożytnego Imperium Rzymskiego.Kuchnia turecka oraz kuchnia chińska oraz kuchnia francuska są również znane jako trzy główne kuchnie na świecie.Tureckie potrawy obejmują ciasta owocowe, tureckie bułki mięsne, soloną zupę z seru z ogórek, surowe klopsiki, pizzę turecką.

Reprezentatywne jedzenie Turcji to lody tureckie, nie dlatego, że lody tureckie są pyszne, ale dlatego, że kupujesz lody tureckie, a właściciele stragan są „dokuczani”.Kiedy klient postanowił złożyć zamówienie, natychmiast rozpoczęła się walka z lodami.„Turkish Ice Cream” Jaya Chou napisał: „Lody tureckie, jak serce kobiety, odwraca się przed tobą, ale jest nieuchwyt”.

30. Południowa Afryka -Afryka Południowa Abalone