Jak należy nadzorować żywność masową?Kilka dni temu Biuro Nadzoru Rynek Dzielnictwa Chongqing Yuzhong sformułowało „listę znormalizowanego zarządzania operatorami żywności w Bullet w dzielnicy Yuzhong” (zwana dalej „listą”), która jest również pierwszą listą specyfikacji zbiorczej żywności w obszarze w obszarze zbiorczej w Chongqing.
„Lista” stanowi, że operatorzy żywności zbiorczej powinni uzyskać certyfikat rejestracyjny zbiorczej sprzedaży żywności lub warsztatów produkcji i przetwarzania żywności zgodnie z prawem, a osoby, które mają sprzedaż, powinny uzyskać projekty biznesowe usług gastronomicznych.
Zbudowa żywność powinna wysyłać jednolity rozgłos (logo) w sprzedaży masowych pojemników na żywność, liczników i innych miejsc, i powinna odpowiadać sprzedaży spożywczej żywności sprzedawanej w celu ułatwienia konsumentów do obejrzenia.
Treść reklamowa obejmuje (między innymi): nazwa, data produkcji, okres trwałości, nazwa operatora produkcyjnego, adres, dane kontaktowe, metoda przechowywania, licencja produkcyjna lub certyfikat rejestracji małych warsztatów (alkohol masowy powinien również oznaczyć dokładność wina) Poczekaj i nadaj priorytet zawartości logo identyfikacyjnego na oryginalnym opakowaniu.
„Lista” wymaga również, aby masowa żywność o różnych datach produkcyjnych była sprzedawana w obszarach i ustanowienie znaków reklamowych.Jeśli sprzedawane są żywność z różnych dat produkcji, najwcześniejsza data produkcji i najkrótszy okres trwałości powinny być oznaczone logo reklamowym.Ci, którzy sprzedają masowe produkty mięsne, publikują również oryginalną nazwę produktu, główne składniki (5 najlepszych pozycji na oryginalnym opakowaniu) oraz producentów i producentów.
Jednocześnie „lista” określa rachunki konta i rachunki związane z ochroną.Na przykład zawartość księgi powinna obejmować nazwę dostawcy, czas produkcji, czas zakupu, nazwę produktu, partię, ilość, specyfikacje, okres trwałości itp. Należy również ustalić żywność hurtową.Raporty kontroli partii żywności (kserokopia), kupony na rachunku i inne informacje.Rekordy i kupony nie mogą być mniej niż sześć miesięcy po wygaśnięciu okresu trwałości produktu: jeśli nie ma jasnego okresu ubezpieczenia, okres ochrony nie może wynosić mniej niż dwa lata.
Ponadto „lista” jasno stanowiła postanowienie w sprawie certyfikatów zdrowia i zdrowia pracowników.
„W porównaniu z opakowaniami żywność masowa jest podatna na problemy higieniczne w procesie produkcji, transportu i sprzedaży, co jest również kluczową trudnością dla nadzoru rynkowego”. jest wiele malowniczych miejsc w Yuzhong w dzielnicy Yuzhong.W przypadku różnych formatów biznesowych, takich jak atrakcje, supermarkety i oddzielnych operatorów, powołano „miejsca demonstracyjne” specyfikacji zajmujących się działalnością spożywczą.
Raport/informacja zwrotna